Monday, April 15, 2024
spot_img
HomePutovanjaNajbolje destinacije za spa vikend u Srbiji

Najbolje destinacije za spa vikend u Srbiji

Ponekad je svima potreban odmor na mestu na koje će moći u potpunosti da se opuste i uživaju u sopstvenim mislima. Danas se gotovo u svakom mestu nalazi spa centar koji bi mogao da upotpuni savršen odmor na određenoj lokaciji. Neki su smešteni u gradovima, neki u banjama, a neki na poznatim planinama. Ukoliko se odlučite da vikend provedete samo u spa centru onda bi trebalo pogledati usluge koje nudi određeni spa centar i prilagoditi posetu svojim potrebama.

Šta vas očekuje u spa centrima?

Usluge koje nude spa centri su zaista raznolike. Sam termin spa označava skraćenicu koja direktno sa latinskog, sanus per aquam, znači zdravlje iz vode. To znači da se u svim spa centrima širom Srbije primarni sadržaj fokusira na vodu, termalnu ili lekovitu. U njih se ubrajaju bazeni sa običnom ili termalnom vodom, đakuzi, saune. Nekada se pod terminom spa podrazumevalo kupanje u isključivo lekovitim banjskim vodama. Danas su spa centri pored navedenih usluga mesta na kojima je takođe moguće dobiti kozmetičke tretmane, masaže i ostalo.

U mnogima postoje i poznate aerosolne sobe, gde je morska voda u vidu vodene pare preko pluća dospeva u organizam, a većina tretmana praćena je opuštajućom muzikom, koja još više podstiče relaksaciju. Kako je u svim ovim procesima glavni akcenat postavljen na opuštanje, ovo su mesta na kojima vlada mir i spokojstvo. Oni su pravo mesto za beg od ubrzanog svakodnevnog života.

Uživanje u planinskom turizmu i udobnosti spa centra – Stara planina

Stara planina predstavlja jednu od omiljenih destinacija turista. Njena netaknuta priroda, aktivnosti, manifestacije i zanimljivi sadržaji koje nudi čine je primamljivom za sve ljubitelje prirode. Pored svega navedenog Stara planina nudi i relaksaciju u spa centrima. Predstavlja pravo mesto za decu zbog igraonica sa zanimljivim sadržajima te se može provesti perfektan porodični vikend. Tako se ovo mesto može smatrati idealnim za opuštanje i beg od realnosti, makar samo za vikend. Hotel Stara planina svojim gostima nudi zatvoreni bazen, otvoreni bazen, saunu u finskom stilu, tursko parno kupatilo, hidromasažni tuš, tursko parno kupatilo i đakuzi.

Mnogobrojne spa usluge Vrnjačke Banje

Već dugi niz godina Vrnjačka Banja nosi epitet najposećenije banje u Srbiji. Ostaci iz prošlosti svedoče o tome da su čak i Rimljani na područiju današnje Vrnjačke Banje gradili svoje terme. Banjsko lečilište i rehabilitacija čine je omiljenim mestom mnogih. Naravno banja nudi više od toga. U njoj mogu uživati svi uzrasti zbog raznih mogućnosti koje nudi. Tu su brojni parkovi, manifestacije, aqua park i naravno most ljubavi koji je nezaobilazan za sve parove i po kom je Vrnjačka Banja daleko poznata.

Spa centri koji se nalaze na područiju banje samo još više mogu poboljšati boravak u njoj. Zbog lekovite vode koja već dugi niz godina pomaže pri lečenju mnogih bolesti u Vrnjačkoj banji postoji veliki izbor spa centara. Hotel Fontana koji se nalazi u samom srcu Vrnjačke Banje tako nudi slanu sobu, tursko kupatilo, tepidarijum, tuš doživljaja, saune i razne druge usluge. Cena tročasovne ulaznice u spa centar hotela iznosi 2.290 dinara za odrasle i 790 dinara za decu. Takođe je moguća kupovina nedeljne, mesečne, polugodišnje i godišnje ulaznice. Kako god odlučili savet je posetiti i spa centar ovog hotela ali i Vrnjačku banju i uveriti se zbog čega godinama važi za omiljeno mesto.

Vikend u spa centru moguć je i bez napuštanja grada – Beograd

Ukoliko imate druge obaveze i niste u mogućnosti da napustite grad za vikend to ne bi trebalo da negativno utiče na vašu posetu spa centru. Većina gradova u Srbiji ima hotele ili posebne objekte u kojima se nalaze spa centri i u njima je odmor zagarantovan. Oaza mira i opuštanja možda je udaljena svega nekoliko minuta od vašeg stana. Možda to neće biti pravi užitak i neće povlačiti i druge aktivnosti koje su vezane za posetu novih mesta, ali i nekoliko sati provedenih u spa centru mogu vas u potpunosti obnoviti i spremiti za nove obaveze. Glavni grad Srbije nudi bogatu ponudu spa centara koji ni po čemu ne zaostaju za ostalim spa centrima širom Srbije.

Ponuda je šanerolika pa je moguće naći apartmane u kojima se nude usluge spa centra, ali odmor se može naći i u brojnim hotelima. Iz ponude izdvaja se luksuzni spa i wellness centar Papillon na Voždovcu. U njemu Beograđani, ali i ostali turisti, mogu naći usluge kao što  su masaža, slana soba, finska i bio sauna, parno kupatilo, tapidarijum, infrasky i bazeni. Takođe, u njemu je moguće uživati i u kafiću koji se nalazi u spa centru. Moguća je kupovina dnevnih karata, mesečnih, šestomesečnih i godišnjih ulaznica.

Pored svih navedenih benefita koji spa vikend može ostaviti na um i telo preporučuje se da već odmah rezervišete svoje mesto u nekom od spa centara. Navedeni su samo neki predlozi gde možete provesti spa vikend, a detaljniji opis raznih lokacija na kojima se može provesti idealan spa vikend u Srbiji na klik je od vas. Samo jedan odlazak u spa centar može napuniti baterije i smanji nivo stresa kod svake osobe. Zato pronađite spa centar u lokaciji koju posećujete tokom odmora ili  ga pronađite u blizini svog stana, i uputite se na mesto koje će vas u miru i tišini odvojiti od užurbanog gradskog živo

POVEZANI ČLANCI

Popularno