Monday, September 25, 2023
spot_img
HomeInternet MarketingNajbolji programi i aplikacije za obradu Instagram slika i videa

Najbolji programi i aplikacije za obradu Instagram slika i videa

Instagram je jedna od najpopularnijih društvenih mreža, a vizuelni sadržaj čini osnovu ove platforme. Kako biste svoje slike i video snimke učinili još atraktivnijim, možete ih dodatno obraditi uz pomoć specijalizovanih programa i aplikacija. U nastavku ćemo predstaviti nekoliko najboljih alata za uređivanje fotografija i videa za Instagram.

Lightroom

Lightroom je jedan od najpoznatijih programa za obradu fotografija. Razvijen od strane Adobe-a, ovaj program nudi mnoge mogućnosti za uređivanje slika, kao što su podešavanje ekspozicije, balansa beline, tonova i kontrasta. Takođe, Lightroom ima veliki izbor filtera i preset-a koji mogu učiniti vaše slike još zanimljivijim.

Lightroom

VSCO

VSCO je aplikacija koja se često koristi za uređivanje Instagram slika. Nudi širok spektar filtera, kao i mogućnost podešavanja različitih parametara, uključujući kontrast, zasićenost i intenzitet boje. Jedinstvena karakteristika VSCO-a je i to što nudi zajednicu korisnika, gde možete deliti svoje slike i pratiti druge korisnike.

Canva

Canva se u poslednje vreme sve više koristi za kreiranje Instagram sadržaja. Ova aplikacija je specijalizovana za grafički dizajn, a nudi mnoge predloške i alate koji mogu pomoći u kreiranju kvalitetnih vizuala. Uz Canvu možete napraviti i razne druge objave za društvene mreže, kao što su infografici, postovi za blog i baneri.

InShot

InShot je aplikacija koja se fokusira na uređivanje video snimaka. Nudi mnoge funkcije za uređivanje videa, kao što su skraćivanje, spajanje, podešavanje brzine reprodukcije i dodavanje muzike. Takođe, InShot ima veliki izbor filtera i efekata koji mogu učiniti vaše video snimke još zanimljivijim.

Adobe Premiere Rush

Premiere Rush je nova aplikacija od strane Adobe-a koja se fokusira na uređivanje video sadržaja za društvene mreže. Ova aplikacija nudi mnogo pogodnosti za uređivanje klipova, kao što su prelazi, titlovi, ubrzavanje ili usporavanje reprodukcije i drugo. Adobe Premiere Rush vam omogućava da svoje video zapise bez problema prilagodite za Instagram i druge društvene mreže.

Adobe Premiere Rush

Snapseed

Snapseed je aplikacija za obradu fotografija razvijena od strane Google-a. Nudi mnoge opcije za uređivanje slika, uključujući podešavanja u vezi sa ekspozicijom, kontrastom, zasićenjem, kao i mogućnost dodavanja filtera. Snapseed ima i jedinstvene alate za uređivanje fotografija, poput selektivnog podešavanja i “brush” alata.

Afterlight

Afterlight je aplikacija za obradu fotografija koja nudi veliki izbor filtera, tekstura i efekata za uređivanje slika. Takođe ima i alate za podešavanje svetlosti, kontrasta i drugih parametara. Afterlight takođe nudi mogućnost dodavanja okvira i grafičkih elemenata na fotografiju.

Luminar

Luminar je program za obradu fotografija koji se može koristiti i kao samostalna aplikacija ili kao plugin za druge programe, uključujući Adobe Lightroom i Photoshop. Nudi mnoge alate za uređivanje slika, uključujući podešavanje tonova, kontrasta, zasićenosti i drugih parametara. Takođe ima veliki izbor filtera i predložaka.

FilmoraGo

FilmoraGo je mobilna aplikacija koja se fokusira na uređivanje video snimaka. Nudi mnoge funkcije za uređivanje videa, kao što su skraćivanje, spajanje, podešavanje brzine reprodukcije i dodavanje muzike. FilmoraGo takođe ima veliki izbor filtera i efekata, kao i mogućnost dodavanja titlova i tranzicija.

Final Cut Pro

Final Cut Pro je profesionalni program za obradu video sadržaja razvijen od strane Apple-a. Ovaj program nudi mnoge alate za uređivanje klipova, uključujući prelaze, titlove, korekciju boja i zvuka i drugo. Final Cut Pro ima i veliki izbor efekata i filtera koji mogu učiniti vaše video snimke još zanimljivijim.

Final Cut Pro

Kako možete sami da obradite slike bez upotrebe alata?

Da biste samostalno obradili slike bez upotrebe alata, možete uraditi nekoliko stvari. Na primer:

  • Pokušajte da snimite kvalitetne fotografije: Kvalitetna fotografija je osnova za dobar sadržaj na Instagramu. Zato je važno imati dobro osvetljenje i fokus na objektu.
  • Uređivanje osnovnih parametara u galeriji aplikacije: Mnoge mobilne aplikacije imaju ugrađene alate za uređivanje slika, kao što su podešavanje ekspozicije, kontrasta i zasićenosti. Možete koristiti ove alate kako biste malo poboljšali svoje slike pre nego što ih objavite na Instagramu.
  • Promena perspektive: Ponekad promena perspektive ili ugao gledanja može dodati novo interesovanje i dinamiku vašoj slici. Isprobajte različite uglove i vidite kako će to uticati na finalni proizvod.
  • Dodavanje prirodnog svetla: Fotografisanje u prirodnom svetlu može dodati novu dimenziju vašim slikama. Pokušajte da fotografišete svoje objekte ujutru ili kasno popodne kada je sunce nisko, a svetlost je mekša.
  • Dodajte boju i kontrast: Ako želite da vaše slike izgledaju živopisnije, pokušajte da dodate malo boje i kontrasta. To se može uraditi jednostavno podešavanjem osnovnih parametara koristeći ugrađene alate u galeriji vašeg telefona.

Ako vaše slike izgledaju profesionalno, vođenje Instagram profila i oglašavanje na društvenim mrežama postaje dosta lakše.

POVEZANI ČLANCI

Popularno