Monday, April 15, 2024
spot_img
HomeZdravljeČetiri Najvažnija Proizvoda za Kosu

Četiri Najvažnija Proizvoda za Kosu

Pronalaženje pravih alata i proizvoda za kosu koji odgovaraju vašem tipu kose može biti ogromno. Sa stotinama gelova, pena, šampona, balzama i alata za oblikovanje, kako ćete pronaći onaj koji odgovara vašem tipu kose?

Iako smo i dalje u režimu zaključavanja, mnoge žene razmišljaju o trendovskom šišanju nakon zatvaranja. Dakle, pre nego što budete mogli da imate novu frizuru, sada je možda vreme da se usredsredite na kosu i proizvode koje koristite.

Svi mi pravimo greške, i na kraju, naša kosa plaća cenu. Stoga, evo nekoliko osnovnih stvari koje morate imati za ovu sezonu.

Dve četke

Mora da razmišljate: „Zašto su mi potrebne dve četke?“ Objasnićemo to za malo! Sada se fokusirajući na kvalitet, što kvalitetniju četku imate, to je vaša kosa zdravija. Ne pokušavajte da uštedite novac jer nije vredno toga, verujte nam!

Dobra četka ne samo da će vam trajati duže, već će biti i mnogo bolja za vašu kosu. Pokušajte da pronađete onu sa gumenom podlogom i sa sintetičkim čekinjama i čekinjama od vepra. Mešavina ovih čekinja sprečava oštećenje i smanjuje obeležavanje.

Sada dolazimo do dela „zašto su mi potrebne dve četke“. Ako želite da svojoj kosi dodate volumen ili suve šiške, biće vam potrebno više od jedne četke, u ovom slučaju okrugla ili ravna.

Pogodan šampon

Ne možete imati čistu i zdravu kosu bez odgovarajućeg šampona, zar ne? Kako ga pronalaziš? Sve zavisi od vašeg tipa kose i da li imate masnu ili suvu kožu glave. Na primer, ako imate masnu kosu, nećete koristiti proizvode za suvu kosu i obrnuto.

Ovih dana možete pronaći čak i šampone koji su formulisani za tanku, kovrdžavu i oštećenu kosu. Ako imate izrazito masnu kožu glave i potrebno vam je svakodnevno pranje, onda preporučujemo da nabavite blage proizvode pogodne za svakodnevno pranje.

Sampon za kosu

S druge strane, ako imate posla sa normalnom kosom, izaberite šampon formulisan za normalan tip kose, ali obavezno nanesite balzam na vrhove jer oni obično budu malo suši.

Regenerator za kovrdžavu i suvu kosu

Iako masnoj kosi nije potreban regenerator u rutini pranja, on je neophodan za suvu i kovrdžavu kosu. Iako će vam mnogi stručnjaci reći da regenerator pomaže kod toplote i hemijski oštećene kose, istina je da samo štiti vaš folikul od toga.

Regenerator ima hidratantne agense koji oblažu kosu i čine je udobnijom za češljanje i oblikovanje. Ako imate kovrdžavu kosu, uložite u kvalitetnu masku, nanosićete jednom nedeljno.

Suvi šampon

Suvi šampon može biti odličan izbor ako želite da uklonite masnu kosu i dodate malo volumena. Ovaj proizvod deluje tako što upija ulja između pranja. Međutim, malo njih je efikasno i ostavlja praškasti trag. Stoga, obavezno pronađite visokokvalitetan suvi šampon koji će vas pokriti između pranja.

Alternativno, možete koristiti bebi puder, što je jeftinija opcija.

POVEZANI ČLANCI

Popularno