Monday, April 15, 2024
spot_img
HomeNakitSve Što Treba da Znate o Prstenovima za Nožne Prste

Sve Što Treba da Znate o Prstenovima za Nožne Prste

Kako se leto brzo približava, žene čekaju priliku da ukrase svoje moderne sandale otvorenog dizajna. Oni su cool, udobni, šik i sa stilom. Da biste upotpunili ovaj izgled, jedan moderan dodatak koji dame mogu izabrati je prsten za nožne prste.

Ovi prstenovi postoje već nekoliko decenija i imaju za cilj da poboljšaju izgled na stopalima osobe. Sa lepim pedikirom i vašim lepo dizajniranim prstenom za nožne prste, možete dati stil. Ali, koliko znate o ovim dodacima? Hajde da zaronimo u ovu temu da bismo vam pomogli da razumete o njima.

Njihovo poreklo

Praksa nošenja prstena za nožne prste ima najranije poreklo zabeleženo u Indiji. U Indiji se praktikovalo kao kulturni aspekt braka. Nošenje prstenova za nožne prste na istom prstu obe noge, to je bio pokazatelj da je Indijka udata.

Takođe, ovi prstenovi su korišćeni za pružanje lekovitih koristi i proterivanje zlih duhova. Tradicija se i danas koristi, ali ne dozvoljava neudatim ženama da nose ovo prstenje. Prstenje je u SAD predstavila Marjorie Borell nakon što se vratila iz Indije. Počela je da ih pravi i prodaje i tu je nastala njihova popularnost.

Za razliku od Indije gde se ovi dodaci koriste uglavnom zbog tradicije, popularnost u drugim zemljama je porasla jednostavno kao atraktivan dodatak i modna izjava.

nozno prstenje

Od kojih materijala se prave prstenovi za nožne prste?

U prošlosti, ovi prstenovi su se uglavnom pravili od srebra ili zlata. Međutim, sa svojom popularnošću, proizvođači nakita ih sada prave od širokog spektra materijala. Njihova raznovrsnost materijala uključuje volfram, titanijum, čelik i akril. Svi ovi materijali imaju dizajn koji naglašava njihova svojstva, da vas podseti na razloge zbog kojih ste odabrali taj materijal za početak. A da bi dodatno poboljšali svoj izgled, ukrašeni su perlama, dragim dragim kamenjem ili jedinstvenim dizajnom.

Podesivi prstenovi za nožne prste

nakit za stopalaKao što smo ranije spomenuli, ovi prstenovi su u širokom spektru materijala, stilova i dizajna. Međutim, ovi prstenovi su dostupni u samo dva tipa: ugrađeni i podesivi. Ova dva tipa imaju svoje prednosti i nedostatke, a sve se svodi na preferencije i nosivost. Podesivi su poželjniji izbor jer mogu udobno da stanu na mnoge prste. Takođe, imaju tendenciju da budu pristupačniji od svojih opremljenih kolega.

Međutim, jedna od nedostataka je što se lepe na čarape, tepihe i druge stvari. Takođe, pošto su napravljeni od fleksibilnog materijala, lako se mogu slomiti. Takođe su dosadni jer mogu uštipnuti donju stranu nožnog prsta.

Opremljeni prstenovi dolaze u čvrstim trakama i udobni su čak i nakon dugog nošenja. Odlikuju se dezenima ili teksturiranim dizajnom i dostupni su u različitim materijalima uključujući plastiku, srebro i zlato. Jedina mana je što jedan prsten može da stane samo na jedan ili dva prsta, za razliku od podesivih prstenova.

Ukrašavanje prstena za nožne prste je odličan način da ulepšate svoje sandale. Ove artikle možete kupiti na mreži ili čak u maloprodaji, a možete kupiti i onu koja odgovara vašem budžetu. Samo se pobrinite da odaberete onu koja najbolje odgovara vašoj ličnosti bilo da ste muškarac ili žena.

POVEZANI ČLANCI

Popularno